Din fysiska kropp och ditt förhållningsätt

Vissa personer som går hos mig har extrema smärtor på olika sätt i den fysiska kroppen. Man frågar mig hur länge det kommer att ta innan det ska gå över.

Den fysiska kroppen har aldrig gjort något ont mot dig men den har försökt skydda dig när du själv har övergivit dig i ditt liv. Det kan varit att du rört på dig, det kan varit att det varit för mycket på jobbet eller att du är på ett jobb som du inte tycker om, det kan varit att du har människor i din omgivning som du inte känner ger dig det du behöver.

Min vänster höft har länge bråkat med mig. Jag vet varför den bråkar och jag har genom åren läkt det som den står för. Den bråkar fortfarande och den bråkar alltid när jag släpper fram min kraft mer. Idag satte jag Personligt rekord i knäböj och jag ser det bara som att jag gjort klart mer eftersom jag orkar lyfta mer och framförallt vågar tillåta min kraft. Höften skriker ont varje dag och nu efter passet skriker den jättemycket. Den fysiska kroppen har minne precis som hjärnan och därför försöker min fysiska kropp skydda mig när jag försöker ta mer plats. Fysiska kroppen är med andra ord inte intelligent. Den” bara ”reagerar på fight/flight och därför tränar jag utifrån min sk. dosha och nervsystem för att tillåta mer av min kraft o hjälpa andra att tillåta deras kraft- ta sin plats i livet.

Det finns plats för alla men eftersom vi tidigt lär oss det sociala spelet av att anpassa oss o passa in tappar vi våran plats. Tänk ett fotbollslag där alla tappar sina positioner och yr runt på plan. Vilken soppa! Detsamma blir när vi människor inte vågar ta plats. Det blir ”soppa” i våra liv. I våra relationer och på bekostnad av oss själva o andra.

När vi får olika slags symtom el sjukdomar är det för att vi ska vakna. Och för mig är det ingen skillnad mellan ont i höften, cancer, förkylning osv. De är alla ett uttryck för en omedveten människa som inte ännu förstått livets skaparkraft och att allt är ett.

Det som gör ont i livet och som du lider av orsakas av oläkta känslor som i sin tur ger upphov till dina föreställningar och övertygelser om HUR världen är uppbyggd. Om du tror att alla dina relationer kommer sluta i katastrof kommer de att göra det, tror du att du aldrig kommer att ha ett meningsfullt arbete kommer du aldrig att ha det, tror du aldrig att du kommer att bli lycklig kommer du inte heller att bli det. Det är jätteviktigt att förstå att det du tänker om dig själv o omvärlden är det som du skapar! Och tänker du negativt beror det på dina oläkta känslor som kommer ifrån att DU INTE TROR DIG VARA VÄRD KÄRLEK! Därför är det a o o att du varje dag påminner dig om att du värd allt det underbara som du kanske redan har i livet, uppskattar och tillåter allt fantastiskt du har i livet och fortsätter att drömma vidare om nya härliga upplevelser som du vill uppleva i ditt liv. På så sätt kan du frigöra dig från gammalt, få fysiska kroppen att sluta med sin kamp. Eftersom fysiska kroppen är kropp nr 4 kan det vara så att du emotionellt och mentalt har gjort klart mycket med av dina oläkta känslor men den fysiska kroppen forsätter kampen på ren vana. Det är därför alla som rör sig med mig vet att jag jobbar med såååå mkt precision jag bara kan i hela kroppen så att de ÖPPNAR SIG och tar plats i kroppen, får mer närvaro i fysiska kroppen, och de där gamla fysiska kroppsminnena raderas ut.

Om du jobbat med mental träning , NLP, kognitivt som jag vet du att det krävs återupprepning för att programmera sig och att huvudet o sinnet har mycket lättare för att programmera om sig om det har sänkt sin sk. grundspänningsnivå i kroppen. De flesta har så hög grundspänning i den fysiska kroppen så att få den att vara avslappnad och spänd så pass mycket så att det bildar core längs hela skelettet och att qi frigörs i meridianerna är svårt för det flesta i början. Yoga är ingen förbaskad stretch som folk säger okunnigt. Yoga är ett förhållningssätt och ett paraply begrepp för massa olika tekniker som finns för att utveckla människan till att känna sig hel och ta plats i sitt egna liv. När jag började yoga hade jag gasat i många år. Jag kom från att ta i med full kraft var det enda rätta och eftersom jag är en givare som startar rörelsen alltid tog jag i så jag blev blå. Stel skulle nog många kalla mig då. Under många år tog jag bort vissa saker ur min fysiska reportoar för att öppna mig istället och idag lyfter jag vikter igen för att ÖPPNA och frigöra mer av min kraft! För att frigöra sin egna kraft, kallas för qi prana el reiki, måste man både vara aktiv o passiv! Det finns de som är tex gummitarzan o kan snurra ihop sig i alla lägen men de kan inte hålla stablitet tex och det talar om att de fyrar inte av som det ska runt om i skelettet o tillåter sin kraft. De för ”mjuka” precis som en person kan vara för hård.

Att göra klart med gammalt handlar om att titta på vad som begränsar en och sen omprogrammera sig själv. Våra föreställningar som vi byggt igenom livet är djupt inprogrammerade och det måste få ta tid att omprogrammera sig. När man går hos mig får man inte bara jobba kognitivt utan man måste också bejaka sina mönster få prata om det känslomässiga sår man har för att kunna släppa dem o att omprogrammering ska ske. Att omprogrammera sig och stänga av sina känslor får man aldrig göra eftersom känslorna är ju hela grejen med livet. Känner du inget är du levandes död! Det komiska är att många är så rädda för att känna kärlek och annat positivt så de framkallar istället livet drama i negativa emotioner o upplevelser och det bygger på de där oläkta såren! Tror du dig inte vara värd livet skapar du nytt drama där smärta, plåga osv är det du upplever. Kom ihåg att människor som har läkt sina känslomässiga sår och är contempt på riktigt är stora eftersom de både tillåter sig själva kärleken men vill o tillåter även andra att hitta kärleken i sina liv.

Klipp det gamla, tillåt dig att leva det liv du är värd, som är ett liv i ljus o med alla slags kär-lek! När du gör det tar du plats och då tillåter du andra att ta den plats de har. Yoga står för ett förhållningssätt i livet! Antingen går du ut i världen och tror den är perfekt och varje gång du möter motstånd, rädsla hos dig själv el någon annan tror du att du eller någon annan måste fixas för att allt ska kännas perfekt. Yoga handlar om att välja kärlek varje dag att kriga varje dag och möta de universiella gemensamma rädslor som vi alla har. Det kommer fortfarande finnas våld, orättvisor, krig i världen men du kommer leva ditt liv utan våld, missbruk, makt, rädsla osv i ditt hem och lever du med kärlek i ditt hem är det det som du skickar vidare ut i världen.

Ta hand om dina känslomässiga sår. Min höft blir bättre för varje dag. Jag har aldrig tagit någon medicin för den även om den gett mig smärta som de flesta skulle ha svårt för att klara. Min vilja, min övertygelse, min förståelse av att fysiska kroppen är en förlängning av mig har gjort att jag fortsätter min upptäcksresa och ser min vänsterhöft till dörröppning in för mera kärleksupplevelser i livet.

Du väljer! Är livet trasigt farligt hemskt fruktansvärt orättvist, ovisst?

El är livet bra, härligt, vackert, underbart, lätt, skönt, gott?

Se upp med vad du väljer…… och omprogrammera dig i takt med att du möter dina oläkta känslomässiga sår.

LOVE JJ

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *