Bovete – ett experiment

dagensgröt1Jag förnyar mig lite i min matlagning just nu. Dels har jag juicat mycket men också sett det som en chans att rensa ut i skafferiet och hitta ny inspiration i köket. Börja laga nya saker helt enkelt! Nya råvaror, nya tekniker och nya smaker.

Idag lekte jag med bovete. Gröt har aldrig riktigt varit min grej men jag tror att bovete kan ändra på detta. Jag hämtade inspiration från detta recept på Kung Markattas hemsida men ändrade lite. Dels så sköljde jag boveten kvällen innan och lät den ligga i blöt under natten. Inser att den smakade gott att äta på morgonen utan att värma upp den eller koka den. Så det blir nästa experiment. Men nu fick den sjuda tillsammans med lite torkade frukter, vaniljpulver och kanel. Jag hade lite kokosmjölk kvar från gårdagens soppa så det fick åka i istället för bara kokvatten. Serverade den med skivat äpple, lite hackade pistagenötter och solroskärnor.

Gott. Men ska bli ännu godare!
Kram, Åsa

Det här inlägget postades i Åsa Åhman. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *