Dagens bröd

bröd1God morgon! Mitt experimenterande i köket fortsätter 🙂 Lagade min första blåbärslimpa för ca en vecka sedan men har väntat med att lägga ut receptet pga att jag inte blev helt nöjd. Jag provade nämligen detta recept från Kung Markattas sajt – som jag för övrigt måste rekommendera, både sajten och deras produkter! Just receptet på limpan blev dock för sött för mig. Den har mycket sötma och en stark kardemumma-smak vilket gör att det för mig smakar mer som en kaka en något jag vill äta med ost på 🙂 Men nu har jag ändrat lite och fått en smak som passar mig bättre. Istället för blåbärssylt i smeten hade jag motsvarade mängd svenska osötade blåbär (från frysen, tinade) och istället för lönnsirap hade jag halva mängden agavesirap. Mjölblandningen jag använde var grahamsmjöl och dinkelmjöl. Ekologiska så klart. Och jag halverade mängden kardemumma. Smaken finns fortfarande där men är mildare nu.
Dags för frukost!
Stor kram, Åsa

 

Det här inlägget postades i Åsa Åhman. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *