Ser du livet som ett problem som ska lösas?

problemlösningJag har en tendens att tänka på min framtid, framför allt den närstående framtiden, som ett möjligt problem jag ska lösa eller undvika. När jag tänker på nästa dag eller veckan som kommer så ser jag lätt vad jag ska göra, möjliga hinder eller problem som jag vill undvika eller lösa så smidigt som möjligt. Och vet du vad? Om man ser på livet på det sättet, vet du vad livet blir då? Jo, då blir livet ett problem som ska lösas. Kanske inte så roligt. Jag tycker definitivt inte att det är roligt. Jag vill att livet ska vara mer än så.

Johanna skriver ofta och mycket om vilka upplevelser du vill att livet ska innehålla, så jag tänkte dela med mig av mitt bästa verktyg just nu för att slå om från problem-tänk till önskade upplevelser.

Varje kväll när jag går och lägger mig börjar jag med att se över dagen som har gått och tacka för det jag har fått uppleva som var positivt på något sätt. Bara som ett sätt att öva mig i tacksamhet och vända mitt seende mot det positiva. Sen, tittar jag framåt mot nästa dag och uttrycker min önskan om vad jag vill uppleva.

Så, säg att jag nästa dag ska hålla en föreläsning på en utbildning. I mitt gamla sätt att tänka hade jag börjat snurra runt i hur jag ska förbereda mig, vilket material jag ska ta med mig, den där rubriken som ingen riktigt verkade förstå förra gången – hur ska jag nu göra för att den ska bli tydligare etc. Nu, önskar jag mig istället en härlig föreläsning, där jag känner mig nöjd medans den håller på och nöjd efteråt när den är klar. Jag frammanar en känsla över hur jag vill må i stunden och efteråt. Jag litar på att allt det där andra, det kommer jag att göra ändå, jag måste inte ligga och älta det sent på kvällen och in i natten.

För att förstärka min önskan upprepar jag den igen så snart jag vaknar på morgonen. För mig funkar det bra. Mina tendenser är fortfarande där men jag  jobbar med dem hela tiden och det fungerar. Prova du också!
Kram, Åsa

Det här inlägget postades i Åsa Åhman. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *