Smärta

Smärta i alla former mental emotionell o fysisk är människor rädda för. En person med karaktär vata har flyktbeteendet att vilja fladdra iväg bli obeslutsam. En pitta försöker lösa allt men om du tex har jättesmärta i kroppen funkar det inte att krampa kring den o hålla fast vid den eftersom dit du riktar din energi är det som förstärks. Kapha beter sig när den känner smärta att vilja stoppa huvudet i sanden o skjuta upp det som känns som Smärtsamt. Gemensamt för oss alla människor är att DET ÄR TANKARNA KRING vår smärta som blir avgörande roll om vi lär oss hantera den o i bästa fall bli smärtfria. Dina tankar skapar din upplevelse! Så se upp med vad du tänker. Att klippa sina tankar o sätta P för dåliga är jätteviktig! Öva öva varje dag! Att de neg tankarna kommer komma det kommer de alltid göra men skillnaden är HUR du förhåller dig till dem. Tänk på internet som ditt huvud. Finns massa information där som hela tiden finns o som du kan hämta hem men du hämtar hem – dina tankar du väljer är de positiva. Kommer dock en neg tanke in ” stänger” du ned den sidan. Första klicket kanske det inte funkar men med practice it will! Man har gjort forskning på Smärtpatienter som ligger inne o klassas ha extrem värk o pain o med hjälp av bl.a. Distraktion i form av tv-spel el liknande där personen måste vara koncentrerad o fokuserad på uppgiften har personal kunnat fortsätta hjälpa pat med läkningsprocessen. Smärta talar oxå om ngt mer så gräv djupare?

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *