Yoga- Kär-lek-Livskraft-Prana

För 4 år sen tror jag la jag upp dessa inlägg med Briohny Smyth och hennes make Dice Lida-Klein. Då kallade jag inläggen yogaporr och yogaos. Det handlar inte om prestation det handlar om leva livet från rätt plats, HJÄRTAT och DELA livet med dem man älskar och som älskar en tillbaka som den man är. Yogan har många syften men den syftar till att varje människa SKA HITTA SIG SJÄLV och förstå sin skaparkraft där på mattan. Utan att förminska sig eller utan att förstora sig men våga VARA DEN SOM MAN ÄR! Vet man vem man är och tillåter vem man är kan man också möta den man är lik, på yogamattan eller någon annan matta 😉

Jag älskar dessa två klippen. Oavsett vad jag gjort genom livet rörelsemässigt och då har jag gjort mkt 🙂 så är friheten och mötet med mig själv i rörelse som är magi. I rörelse själv, i rörelse med någon annan eller mot någon annan. Det är som en kärleksdans där ren kraft utvecklas och där kraften ”bara” är kärlek eftersom den bygger på mötet. Mötet att stå i sin kraft och mötet att släppa fram den och skapa med den. Kan vara ett slag, en spark, en asana, en knäböj, en pull-ups, grodhopp, stå på händer, acroyoga, yoga, jag vad som.

Kika klippen o njut. Kärlek är det vi alla vill ha och vi alla är rädd för och enda sättet för att uppleva det mer är att sänka garden igen och släppa in den. Igår på tv gick ett program om en mkt välkänd sushikock som fått massa stjärnor och hur han trots sin ålder tror 86 varje dag make the best sushi. Han pratade om rörelse! En gammal människa är någon som fastnat i sin negativa tankar, i sina mörka känslor, el i det som gör ont i kroppen. Därför vet alla som tränat saker som har sin grund i österländsk medicin att en livsglad människa är någon som har rörelse i livet och att ryggraden talar om hur gammal man är , är sant 🙂 men det blir för komplext förklarar utan bilder.

Jag är en tokgammal själ i en hyfsat ung kropp med ganska god prana 🙂 Men jag tänker fortsätta röra mig hela mitt liv så min livskraft-prana är stark så att jag kan skapa mitt liv jag vill uppleva. Lätt och stark genom livet är har alltid varit mitt mantra. För givetvis har jag varit med om det du har varit med om o som har gjort ont ,men min ryggsäck är lätt nuförtiden även om den har många ärr, men de ärren påminner mig om min resa och det arbete jag gjort för att fyllt mitt liv med kärlek och fortsätta hålla min ryggsäck lätt o ren.

Titta på klippen med större ögon. Se bortom vad de gör. Se hur de flyter, är i synkronicitet, inväntar varandra, hjälper varandra, möts som team men håller sina positioner. Kan inte bli mer kärlek än såhär! Lika barn leka bäst!

LOVE LOVE LOVE

http://m.youtube.com/watch?v=RviBGG4Y7VY

http://m.youtube.com/watch?v=nL4kfGpa5E8

/JJ

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *