Vardags guld o uppskatta det ”lilla”

Jag fått frågor hur min vardag är och varför jag är så nöjd med livet efter mitt inlägg. Klienter som går hos mig vet att jag är personlig och kan ge ex från mitt liv men min privata zon är det mkt få som får ta del av. Min tribe och min flock är den som kommer mig närmast och sen har jag en zon som alltid kommer vara min egna och en zon som kommer fås ta plats av ngn man.

Mitt liv är väldigt vanligt utifrån sett men det skiljer sig mkt från merpartens människors liv eftersom jag lever mitt liv med hög awerness och ingen stress och försöker aldrig hamna i stressade situationer i onödan!

Att utvecklat hög awerness innebär att man ständigt stressar sig själv i form av att möta ALLA sina rädslor, mentalt emotionellt o fysiskt, och på så sätt blir man en krigare som kan behålla lugn och huvudet coolt när det behövs. Det handlar inte om ngt verkligt krig förstårs men merparten människor springer runt där stresshormoner sprutar ut i kroppen för de otränade i huvudet, emotionellt o fysiskt. Och därför blir mötet på jobbet gigantiskt och livsviktigt, kvartalsrapporten el att börsen sjunkt blir världskatastrof, när barnen matvägrar blir livet operfekt osv.

Julie Martin som jag regelbundet åker o yogar för el när hon är här har som sin line ”it is all about awerness” och det är vad det är. En människa utan awerness är en människa där ingen är hemma! Det lyser men är tomt, el lyser det inte och är stendött. No prana! Själen är instängd o huvudet matar livet framåt i panik.

Så hur har min mån o tis sett ut och varför gillar jag min vardag o är väldigt nöjd med livet. Såhär fångar jag dagen kan vi säga!

Mån.

Upp tidigt och yogade några h. Morrade lite när jag behövde gå upp tidigare än vanligt. Senaste halvåret har min kropp förändrats o min energi har behövt justeras så det varit ett … att komma upp. Förr var jag som en klocka som somnade kl 22 och vaknade 7. Men ju mer qi man får så förändras kroppens rytm så därför jag haft grustag i ögonen. Varför jag skriver detta är för att folk tror jag studsar upp och studsar på min yogamatta och ropar ole. I just do it! och sen SKAPAR jag däremot OLE=kärlek och känner mig ohyggligt välmående i kropp knopp o själ. Tvätta yogamattor o tvätt Buddhi House. Go frull! Sen vidare för lite omsorgs fix av mig själv med händer o fötter. Hämta ut mitt nya körkort då jag glömde det på Clarion Hotel Sign fick jag reda på idag när jag rövade bort Åsa och firade hennes 40 års dag. Svängde förbi Juiceverket tog green shot o en varm dryck to go och pratade med min tvilling. De människor jag pratar med varje dag el sms med och stämmer av att de har det bra är min tvilling Sandra, frugo Åsa, mina bröder Mikael och Thommy, fino Mackan som jag är moster till, min storasyster Mackans mamma, Broder Peter, Wille vän. (ingen av dessa människor har jag biologiska band till. Syster Lina, Perra o Ellis, och några av mina klienter som står mig väldigt nära men som jag inte kan nämna namn på som också alltid är lika viktiga som ovan nämnda och där man möts där man ÄR! men inte har daglig kontakt.

Så de som jag har daglig kontakt med under dagen vi checkar in hos varandra för se hur ”läget är”. Ofta flera ggr med sms el när jag rör mig mellan Buddhi House, hemma, Sturebadet el Master Kruth, som är den enda som jag har helt sänkt gard med. Gick sen studion och hade full dag där med jättebra människor som modigt gör sitt allra bästa för möta sina rädslor o skapa sina liv som de VILL ha. O boy vad det hänt massa positivt för många de sista pga de jobbat hårt och på rätt sätt för att möta sina rädslor istället för simma vidare i dem o fortsätta manifestera om dem. Handla och gjorde mysmiddag och sms med åsa o Sanna. Somnade gott!

Ja ni ser liksom ingen sensation stuff ngnstans men helt magisk dag igår. Idag har varit lika magisk dag snäppet bättre för jag fått boxats och då får jag vara mjuk o stark samtidigt, jag får vara ME fullt ut och jag får lära mig om mig själv på helt nytt sätt med respekt, kärlek och allvar fast på ett lekfullt sätt där Jörgen alltid utmanar, supportar, och bara vill se utveckling. Började dagen dock på yogamattan för annars skulle jag inte kunnat ta mig ur lgh för ryggen väsnas bedrövligt men det gör den för att gammal skit håller på att ta sig ur kroppen.

Yoga är som en muskelbalansering för kroppen och eftersom fysiska kroppen är en AVSPEGLING helt på hur man levt och vad man inte dealat med eller gjort på bekostnad av sig själv för man inte vågade ta plats kommer att göra ont när man öppnar de kanalerna, musklerna och skapar symmetri istället.

Efter jobb på Sturebadet i morse o träning lunchtid med Jörgen gjorde jag massa ärenden på väg tbax genom stan och plockade upp en mkt efterlängtad present som jag försökt få tag på till mackan i ett halvår. Pjuu han fyller år idag och den varit out of order såååååå länge! Var tänkt som en julkapp men då fanns den inte så vart jätteglad fanns. Sen lurre hemma och givetvis fixa mig efter 1h boxning. Sen samtal på väg buddhi och sen fina klienter igen. Stänga studion, handla middagsingredienser och pratade med broder Mikael och Thommy medan jag var på väg att möta upp födelsedagsbarnet i Moodgallerian med present o mys och broder Peter. Ja ni ser det är liksom inget sensationell men helt två fantastiska dagar. På lunch träffade jag på massa härliga människor som kom cyklande och gåendes som inte sett på ett tag som jag tycker mkt om och det förgyllde dagen extra!

Nu lagat go middag för några h sen efter mys i moodgallerian med födelsedagsbarnet och bästaste Peter.

Se om du kan göra din vardag MENINGSFULL OCH BETYDELSEFULL! Öka din närvaro i allt du gör, om det så ”bara” är med 2 %. Låt livets baksidor komma men också gå! Rikta din energi på att skapa och välja de upplevelser som du vill känna, ha, smaka på, lukta på jag vad som. Men rikta din energi på det positiva, om du vågar 😉 för det krävs mod att tillåta det goda livet! Det krävs arbete och action och val utifrån hjärtat för det goda livet.

Ni som vet och känner mig vet jag jobbat med missbrukare och familjer och värderera inte hasch, heroin, alkohol, cigg, sex, mat som större eller mindre missbruk.

Det handlar om 2 olika vägar:

  • hjärtat el egot väg.
  • bruka livet el missbruka livet.
  • möta egots rädsla som vi alla har och arbeta sig igenom dem el skita i möta sin rädslor och arbeta sig igenom dem.

Så fort du flyr dina rädsla el  gör ngt med bestraffning el belöning är det egot och missbrukarens väg. Ät mat och njut utifrån kärlek! Ej missbruka för du ersätter det med ngt som du eg saknar, dövar annan smärt osv. Detsamma gäller allt. Alkohol, cigg, narkotika, sex, osv. Tar du ett glas vin och njuter av dess arom och låter själen sjunga i kör med vinet kommer du inte vilja dricka 3 flarror varje kväll. Du blir nöjd av ngt glas vin och därför stannar du också där. Att vara nöjd med det lilla och ändå kunna njuta av det stora när de tillfällena händer vilket de gör mindre ofta innebär du att du är attached-detached som man säger inom yoga. Så allt handlar om från vilken plats DU lever ditt liv och från vilken plats du skapar ditt liv!!!! Hjärtat-kärlek-behov. ( du vill visa världen vem du är o delta i den) el egot-huvudet-begär ( du försöker bevisa världen vem du är och deltar i den bara om du får dina begär tillgodosedda).

 

På tors åker jag Thailand och det kanske är lite större men det liksom bara ”är” för mig. I slutändan är det ALLTID vad man gör livet till som blir upplevelsen! Jag vet jag kommer ha det skitbra och skratta och busa mest hela tiden. Im very good at enjoying Life och däri emellan kommer jag röra på mig massor, vara i vattnet, under vattnet, på solstolen, retas med Sandra och mackan av hur lyckligt lottad jag är för kunna leva det liv jag lever o resa med mina närmsta tex. Jag älskar dyra saker och upplevelser också men jag jagar inte dem i tron att jag är värd mer, att de kommer lösa livet, att de kommer få mig må bra, eller att livet ska vara perfekt på semestern.

Jag har en helt fantastisk vän och klient, en av de största krigare som finns,  Samurajer som vi kallar oss när vi ses 1 gång i veckan och gjort länge. Där sitter vi på golvet, möts i det vi kan kalla det goda samtalet och diskuterar livets sidor som man helst skulle vilja bläddra förbi  men som vi vet att de bara ”är”. De ÄR en del av livet! En del av det perfekt livet faktiskt!  Det är egot som skapar drama, såpoperor, helvete i längtan efter kärlek istället för möta sin rädsla som kan vara väl dold för gemene man men som för mig ofta är tydlig. Livets shitty moments kommer ÄR ”bara” en del av livet så det gäller att DU inte förstärker det genom ägna fel slags energi åt det. Zooma ut ifrån det, tugga dig igenom skiten och det kommer ut på naturlig väg om du ursäktar.

Det finns alltså 2 vägar kärlekens warrions way  där du brukar livet och livet tar hand om dig tbax el egots rädslans väg där du missbrukar livet och livet tar ifrån dig saker människor och begränsar din frihet. Du kan inte skylla ditt liv på ngn annan. Du har 100% ansvar för att själv förvalta det. Du har 2 val och jag värderar inte vad människor väljer men jag upplyser människor när de är på missbrukets o egots väg och försöker hjälpa dem göra klart sina rädslor och välja krigaren, Samurajens väg.

Jag gjort massa massa fler grejer mån o tis sådant som ni alla gör och sådant som ni inte gör. Tvätta, städa, vattna blommor, fakturor, samtal i jobb och de sakerna liksom bara är. Och sen har jag gjort annat också som merparten människor inte gör men det får ni fundera på. Inget big men ger själen näring och är privata verktyg som skänker mitt liv mening och påminner mig vem jag är och varför jag är här.

Så hur skapar du ditt liv eg VARJE DAG?

Ett citat som passar fint från bästa P. Coelho ur Krönika-samtal med mästaren-kärleken detaljer är ” vi brukar inte sätta värde på de saker som vi gör varje dag men det är de som förändrar världen omkring oss”.

Nu ska jag avsluta kvällen med mys 😉

ITS ALL ABOUT AWERNESS! Annars missar du solen och annat du älskar. Även om de andra väderlekarna som du inte gillar också kommer gå förbi.

kram från en light warrior

 

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *