Se sina mönster

Vakna i morse av sms av person som inte mår bra. Att se sig själv o BRYTA GAMLA BETEENDEN o VAL som man gjort genom livet krävs disciplin o noggrannhet. Egot -hjärnan försöker ta alla gamla vägar den tagit förut som den är VAN VID. En vana är ” bara” en god vana OM DU VALT DEN MEDVETET FRÅN HJÄRTAT sen kan du tagit med dig pos beteenden från ditt sociala arv som är positiva o som även för dig i vuxen ålder funkar o skänker ditt liv glädje. Livet handlar mkt om acceptans. Acceptera VEM MAN ÄR ( hitta vem man är) o bestämma VEM MAN VILL VARA. Många jfr sig med att det skulle vara bättre att vara DEN PERSONEN el HA DET SOM DEN PERSONEN men det finns ingen som har det lättare el bättre! Det lovar jag! Ska man bli nöjd med livet måste man själv lära sig att tycka om sig själv, våga vara ensam o bli trygg med det så man kan tex DELA livet med ngn. Jag o min syster har fått väldigt mkt kärlek från mina föräldrar. Jag har alltid varit så att blir jag tex ledsen blir jag det snabbt o starkt men sen går det över snabbt. ” efter regn kommer solsken” brukar mamma beskriva mig som , som liten. Sådan är jag än idag o jag lärt mig hur hantera det på ett kärleksfullt sätt de ggr det händer. Ngt som följt mig i livet är ” kan bäst själv” och det har jag oxå jobbat med så inte det ska slå tillbax. Det bra alltid kunna stå på egna ben som jag gjort men oxå våga TA HJÄLP O VÅGA lita på andra har liksom jag inte gjort. Det varit befogat oxå många ggr o jag har vetat bättre MEN idag skulle fortsätter jag tills jag hittar RÄTT PERSON som kan hjälpa mig o jag TAR HJÄLP TIDIGARE än vad jag gjorde förut. De som JAG valt att ta hjälp ifrån o som KAN hjälpa mig är människor som är starkare el lika starka som jag o det är förutsättningen för att jag ska röra mig vidare. Jag litar på att DE VÅGAR SÄGA NEJ, säga ifrån om jag ute på farliga vägar, att de stöttar mig på livets väg, att de INTE klappar mig på huvudet o säger detta går bra lille vän ( det offrets o martyrens väg o den vägen passar inte mig) , säger ngn att jag borde sluta gå på en utmanande väg för att jag är kvinna ( jag fått höra sådant genom livet o då menar jag EJ de ggr jag gått på farliga vägar utan jag varit på stora äventyr som inte passar en flicka 😉 but Im not a passiv girl. Im a loving woman) . DU , måste bli ärlig o se vem du ÄR forts utforska det o sen bestämma dig hur du vill leva. En mkt nära person till mig där vi pratat om våra olika livsval sen jag var liten kommer aldrig välja 100% av sin potential att må bättre. Det krävs väldigt mkt hårt arbete, disciplin o massa ödmjukhet för röra sig framåt. Min styra har def varit min disciplin de ggr jag mått som sämst. De ggr jag mått som sämst har jag gjort ÄNNU FLER VAL som får mig att må bra o röra mig framåt. Många när de mår dåligt gör precis tvärtom. Ägnar tid att älta men inte röra sig framåt genom tänka annorlunda, gråta klart, osv utan springer runt i världen o SÖKER IST BEKRÄFTELSE PÅ ATT VÄRLDEN varit dum mot en. Det bra UTVÄRDERA vilken del man har i kakan som gör att man mår dåligt o här ligger den stora skillnaden hos människor! Vissa vill andra ska fixa o ta hand om dem o det är martyr o offerbeteende. Vill man välja det är det egot som styr o det lilla barnet inom dig! Det är ett val. Andra människor TAR ANSVAR för sitt liv o tar hjälp på vägen för röra sig vidare. Det är krigarens väg. Hos mig får man prata får mentala verktyg lära sig röra sig vidare fysisk o alla andra plan o mkt mer men vad jag inte tillåter är att ngn inte vill ta ansvar. De vill jag ska göra arbetet el förlita sig på mig! Skulle jag jobba så skulle jag vara en maktperson som gjort mig till Gud o finns många terapeuter läkare tränare partner föräldrar som gör så medvetet el omedvetet. Fundera lite extra idag på VEM ÄR JAG? Vem vill jag vara? Hur mötet jag min rädsla? Smiter jag el biter mig fast? Nyckeln är att AGERA KÄRLEKSFULLT där man inte trycker undan känslor men inte heller förstärker el håller kvar vid dem. Du måste bli ödmjuk se dina tendenser!? Så vilka är dem? Jag berättat om mina! Att jag var som en LOJAL kamp hund aldrig gav mig o stod ut med hur mkt skit som helst o tänkte står jag ” bara” kvar o krigar kommer allt bli bättre. Lärt mig gå när kriget inte är ett krig utan en fight med ngn som inte vill ta ansvar. Jag lärt mig ta hjälp av människor som KAN SE MIG o PLOCKAR fram det bästa o mig men inte heller skulle vara rädd för ge kritik men kärleksfullt förstårs. Jag sätter mig själv o mitt ” må bra” först varje dag annars får jag inte ge i mitt jobb. O jag lägger ingen tid på sådant som inte tar mig verkligen framåt el ger tbax el vill dela min glädje såväl som sorg. Då är jag tyst. GÖR DET DU VET ÄR BRA FÖR DIG o stäng till allt du inte mår bra av! Kan låta väldigt enkelt men oboy vad många håller på med göra saker de inte mår bra av. Det bygger på massa saker men ff att man inte tror sig vara värd livet o att man behöver ha ont för vara värd livet. Vet du livet kommer ändå bjussa på grejer som kommer göra skitigt o kännas jätte orättvisst så varför framkalla mer fight i livet som du ALDRIG kommer må bra av. Jag fått mkt kärlek som barn o jättetacksam över det men ALLA MÄNNISKOR MÅSTE UPPTÄCKA SIG SJÄLVA o LÄRA SIG att älska den personen o SÄTTA VÄRDE på den personen så att livet sen kan GE TILLBAX det du vill! Ha bästa söndagen! Julie Johanna

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *