food

Många frågar vad jag äter. Det är helt ointressant på ett sätt enligt mig men jag förstår att man vill ha inspiration.

Nr. 1 jag äter inte utifrån ngn diet och har aldrig gjort!

Nr.2 jag har alltid prövat mig fram vad jag mår bra av och kört på det som jag tycker har varit gott o bra.

Nr 3 jag äter efter mina ELEMENT och hur mitt liv ser ut just nu. Och lärt mig att våga lyssna på det och känna efter. Förstår att det är svårt att känna efter om man har en rel till mat som bygger på överlevnad men allt sitter i skallen så vill du bli FRI på riktigt och njuta av LIVET och där mat är en av komponenterna som ingår i det gäller det så småningom att börja testa o känna vad som du verkligen mår bra av. Ger energi och gör dig nöjd! Jag kommer från en fam där allt varit hemlagat o där vi samlats kring mat o mkt det jag tyckte om som barn gillar jag fortfarande. Gillade tex inte äggula när jag var liten och kan äta det idag om det är löskokt men jag gillar helst vitan o mår bra av den. Och det har inte med ngn byggarmetod el deffmetod att göra. Läs på lite om element och kost så kan du se att en person med mkt sk. pitta i sin dosha inte alltid mår så bra av äggula som förstärker elden i kroppen. På senare år kan jag äta äggula , och tycker det är gott med löskokt ägg men ibland vänder det sig direkt i kroppen. Detsamma gäller kött. Mina kusiner som hade gård med djur när jag var liten fick vi kött av direkt el från de som jagar i familjen. Aldrig tyckt det varit jättegott ko o gris så jag slutade tidigt med det till mina föräldrars bekymran. Deras bekymmran hade när jag var ung med vad de blivit lärda är rätt men de släppte mig fria att laga egen man och såg jag att jag överlevde 😉 Jag äter vilt och tycker det är jättegott och har köpt hel hjort från jägare som är fantastiska. I fre var jag bort bjuden på middag till vänner och de hade gjort en helt gudomlig asiatisk biffsallad och till mig hade de stekt renskav istället för biff. Tror det är några år sen jag åt kött. Om alla skulle äta utifrån hjärtat- det de behövde skulle också vår moder jord må mkt bättre är jag säker på. Har sett folk ha meat free mondays o det härligt att se. Mkt är i som sagt huvudet!!! Folk tror de ska förtvina utan kött, men det går att äta andra fullvärdiga proteiner-ägg tex. Var o en måste bestämma själv och ALLT handlar till sist om vad DU MÅR BRA AV , på riktigt!

Skulle du se idag vad mitt ena mellis var hade du troligen baxnat. 1 melon o 8 askar blåbär, halv raw choclate kaka o lite annat. Det var ett av mina mellis idag. Jag har vissa dagar som idag då jag bytar vatten i kroppen o jag konstant törstig o vill ha frukt o bär. Så jag varit sen jag var liten. En dietist skulle säkert säga jag får sockerdöden även om det frukt men Im still alive and feeling Amazing! Jag lärt mig lyssna o ge kroppen det den talar om vad den behöver. Visst har det varit en resa hit o jag ätit annorlunda när jag tränade 3 ggr om dagen gasträning.

Om du tittar på dina gener och sen tittar på dina element i kroppen , som aldrig kommer förändras under denna livstid har du väldigt mkt info till VAD DU behöver äta. Om du sen förstår om du är en doer el non doer och läser på om vilken mat som gasar resp bromsar kommer du också kunna se vad som är fördelaktigt för dig. Jag som tex har mkt eld o skulle du läsa en ayuerveda bok skulle stå jag EJ ska äta jordgubbar för de gasar kroppen men jag kan äta det utan få ont i magen när jag har ett gott inflöde. När jag var ung och inte hade god qi utan konstant gasa i tanke, emotionellt o fysiskt blev det som tarmvred om jag åt det men nu behöver jag inte alls få ngn fysisk reaktion. Nu gör jag kost komlicerat för dig och det vill jag eg inte. Därför har jag ”bara individuella kostkonsultationer men du har fått några  förenklade riktlinjer förut o de är:

Kolhydrater KYLER nervsystemet.

Proteiner GASAR nervsystemet.

Fett STABILISERAR nervsystemet.

Så är du en gasare-doer som jag ser du till att inte skippa dina kolhydrater för då kommer du brinna upp och din förbränning kommer att minska. Jag skriver förbränning men är sjukt trött på det ordet o dieter eftersom de ”bara” kopplade till fysiskt yttre. Om du tar in vad leva från hjärtat är o vad prana är går den fysiska kroppen hand o hand med att DIN SJÄL mår bra! Men som sagt du är fri att göra dina livsval. Jag vill eg bara visa att det går att njuta av livet, ha en kropp som man är ok med och inre hälsa där kroppen visar toppvärden. Jag har givetvis själv gjort mina misstag!!! Det var en person som sa till mig att jag behövde äta mer protein, så jag moffade mer än vad jag brukar och hamnade på st görnas akut o låg inlagd i 1 v för fruktansvärda buksmärtor o där jag tuppade av hela tiden. Jag aldrig gjort så många undersökningar i mitt liv. De liksom var förbryllade av hur dålig jag var men att allt invärtes såg ut enligt läkaren ” som en toppatlet” men att smärtorna fick mig svimma av. Iaf kom då till min österländska läkare som tittade med onda ögat 🙂 o sa jag du vet ju vad du själv gjort. Mitt qi hade stannat i min känsliga mage. Jag åt inte extremt mkt protein men för mig med då FULL GAS o mkt fire blev det tokfire!

Kolla in dessa 2 härliga dudes som visar att det går skapa en sund kropp med annan kost. Jag tar de som ex men jag TYCKER du ska äta och njuta av mat. Sen vad det är får du bestämma. Jag har inte råd att fucka till min kropp för den är mitt redskap i arbetet o mitt känslospröt utåt så därför kan jag säkert uppfattas att inte följa normen. Men jag aldrig följt normen ngnsin i ngt så mat är bara en sak som jag hittat vad som funkar för mig. If you see who u are and live with nature Life will be Moore lovinglifefull…

 

kolla in www.lovingitraw.com med vegan Bodybuilder Mark Martell och kolla in Dr Robert Cassar och hans youtube klipp från Hawaii ”how to start the day”. Dr R. Cassar är också fd kroppsbyggare. True nature man 🙂 Cool!

Här få ni mitt dagens andra mellis för kyla mig och få in mer vatten i kroppen förutom allt vanligt vatten jag druckit idag o kombuchas.

2 äggvitor, halvt pkt frysta björnbär, halvt pkt stora frysta blåbär, 2 skopor holitic proteinpulver. I mixern o wosh you got mousse ice Cream mellis.

Be a food- and lifelower! Och utforska!

 

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *