Min variant på rosé

roseSommaren är här! Underbart, underbart, underbart! Dagarna är långa – jag älskar ljuset – värmen smeker huden (vi är nästan där i alla fall) och livet känns enkelt. Det är lättare att umgås när man kan ses och hänga utomhus, att stjäla sig en stunds vila eller tid för reflektion är också enklare – och skönare! – när man lätt kan sätta sig ner på valfri bänk eller gräsplätt och vända ansiktet upp mot solen. Tycker jag i alla fall 🙂

Med värmen så kommer också ändrade mat- och dryckesvanor för många. Jag tycker vin är fantastiskt gott men gillar rödvin mer än något annat. Rosé är ju för många valet för sommaren men det har aldrig varit min grej. När det är varmt vill jag gärna också dricka något som är läskande och gott. Tänkte dela med mig av min nya favorit! Tranbärsjuice har jag tyckt om länge, men den juice som finns i butikerna är oftast kraftigt sötad. I bästa fall med äpple i värsta fall med massor av socker. Butiken Eat (på Tegnergatan) säljer en variant av tranbärsjuice som är ”ren”, dvs inget annat tillsatt. Den är sträv och syrlig som tusan men spär man den med mcyket vatten, eller som jag brukar göra; med smaksatt bubbelvatten så blir det hur mumsigt som helst! Och färgen är tom rosa! 🙂

Kram, Åsa

Det här inlägget postades i Åsa Åhman. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *