Rörelse-Din livskraft, QI

Möter en kvinna på vägen hem på hemköp. Vi har träffats hos min vänning Jessica för många år sen o känner igen varann. I vagnen har hon sin lilla tjej som är 1.5 år. När vi båda konfirmerat varandra o vart vi setts frågar hon mig om jag fortfarande jobbar med träning o hon vill ha bekräftelse på att hon fram till midsommar ska springa varann dag o jag fattar ju direkt eftersom jag bra på läsa av folk vad hon vill.

Hon trött som man är som förälder el kan vara ändå, sommaren är snart här o man vill lägga in dödsstöten för bikini. Snart kommer varje löpsedel ge diettips, träningstips, hälsotips, mentala råd o ngnstans är det ju också det jag gör här på bloggen o på insta men jag har nog en , eller jag har en större bild av träning, rörelse kost osv.

Det är min gåva att förmedla den detta livet o därför jag också skriver till dig men ibland blir jag crazy trött på all hets! Samtidigt har jag varit på andra sidan, då jag sprang fram som johanna bolt o hade 3000 saker i luften som jag var bra på hålla där också.

Är man elitidrottare el VILL tävla är det andra regler som gäller för då tävlar man för bevisa sitt värde. Så är den grundläggande psykologiska anledningen för ALLA människor även om vi är unika själar! Varför vi vill bevisa vårt värde beror på vilka sår vi har men det är GRUNDORSAKEN! För alla, för vi tillhör samma art, homo sapiens!

Ett hus har elektricitet och har en huvudledning. Och ett hus har ett avloppssystem med en huvudledning också.Detsamma har du. Kroppen är ditt hus, din huvudledning för elektricitet-qi den sk livskraften sitter i ryggkanalen. Sen kan du tänka dig att övriga kroppen är som rummen i ditt hus el lgh. De rummen ska ha värme, vara städade, ha struktur o genom livet kommer du möblera om, kanske flytta om helt, men du vill ha ljus o värme ÖVERALLT I HUSET! Att öka sin QI, PRANA, LIVSENERGI handlar om att ha ett rent o fräscht avloppssystem o elektricitet överallt med tiden. Alla sjukdomar, alla symptom bildas över lång tid o kommer ifrån att elektriciteten inte kommer fram som den ska. Du har elavbrott el att dina ledningar-meridianer som också kopplad till det vanliga cirkulationssystemet har stopp. Du har inte gjort the plumming , helt enkelt!

Bäcknet är cockpit o källare i kroppen. Därifrån styrs din livskraft-elektricitet o hur du kan STYRA ditt bäcken talar om , om du har obearbetade saker i ditt bagage. Ju mer rörelsekraft-livsenergi ju mindre bagage reser du med o ju starkare blir du o ju lättare blir du! Allt är liksom på plats där det ska vara. Städat, rent, ordning o därför fint flöde-livskraft. Handlar inte om perfektion men det är det som tidningar o annat förmedlar o de som älskar träna som jag blir lätt fantatiska o får en viss typ av skador som tar emotionellt, fysiskt o mentalt medan de som inte gillar röra på sig får en annan viss typ av skador som tar emotionellt fysiskt o mentalt.

Läser du en österländsk medicin bok ger man generella träningsråd till om man är vata, pitta el kapha.

Vata har lätt för att bli just för lätt så den ger man tex rådet att styrketräna.

Pitta har tendens att vilja tävla i allt och den ger man rådet tex att simma.

Kapha är den som ogillar röra på sig och den ger man rådet att arbeta hårt eftersom den har lätt för att bli stillasittande.

Saker är dock inte så enkla som titta på schemat ovan. Utan man måste veta följande:

1. är man aktiv el passiv av naturen

2. vilka element har man i fysiska kroppen. Element skelett? Element leder? Element muskulärt i alla 3 muskellagren?

3. vem man är-själens element?

utefter dessa premisser rör jag sen på folk för skapa hälsa-livskraft hos dem. På det sättet får de ett rent avloppssystem som också håller sig rent så att det inte fäster in sjukdomar el symptom . Systemet går från surt till basiskt. och på så sätt får man högre o högre watt-elektricitet -livskraft till att skapa sitt liv. Så rörelse handlar inte om att bevisa ngt utan att VISA sin KRAFT, kunna skapa med en när man MÖTER LIVETS OLIKA OMSTÄNDIGHETER utan att överge sitt centrum! Jag önskade såååå många ggr att jag kunde få med allt på ett bräde o visa allt som händer i kroppen. I organen, muskulärt, själen, anden, huvudet, o emotionellt men det funkar inte så. För de flesta , allra flesta är det rena grekiskan så när jag undervisar möter jag individen där den är, el har en mindre grupp där jag kan möta alla individer där de är mottagliga.

Do your practice handlar om , att för att förstå systemet till sin fullo måste du praktisera det. Det finns de som aldrig stått på en yogamatta men som förstår systemet helt. Min syster står visserligen med mig på mattan men hon förstår, Jörgen Kruth efter all sin träning o alla titlar förstår  utan att specifikt stått på en yogamatta, Ido Portal som jag också tränar för förstår, Malin Berghagen kan systemet, Julie Martin kan systemet, Ohad som utv Gaga förstår, Mackan kan o förstår. Varför jag nämner dessa är för om ni har chans att praktisera för dessa o verkligen vill få kontroll i livet, axcess HÄLSA I SIN HELHET är det människor som tillbringar timmar att utforska kroppen utifrån rörelse som gör att man förstår vad livskraft är. Det är awerness som Julie Martin alltid säger o påminner om. När jag jobbade på Delta som egen tränade Usama Aziz där o jag sett att han efter avslutade pro karriär också refererar på sin blogg till rörelse på ett annat sätt o han o andra brukade kolla o fråga vad jag gjorde med alla 🙂

Vissa människor som jag själv föds med en tridosha och jag fick det för jag ska kunna förstå alla. Det gör att jag skulle inte kunna bara stå på en yogamatta, bara simma, eller bara göra ngt annat. Jag måste få använda ALLA mina element för jag har alla, för kunna uppleva mig själv, min livskraft.

MÅnga ggr vi som fick de detta livet, har ofta tränat kopiösa mer mängder än ngn annan, hårdare, mer, och många ggr kunnat bli bra på olika rörelser men också förstått att det är en form av krigskonst där man liksom känner sin egen ande. Kan låta hela knas men man måste ha upplevt det. Min mamma brukade reta mig att jag var endorfinhög när jag tränade som ung o visst frisläpptes massa endorfiner av all träning o det gör det fortfarande förstårs men det handlar faktiskt om att känna SEJ. Låta kroppen ta plats i själen o eftersom allt , ALLT ÄR ENERGI , o om man dessutom är energikänslig som jag är , extremt vill man ha CLEAR space runt sig. För mestadelen människor är ute o flaxar. En master sa tidigt till mig att du fattar varför du har tränat så mkt. Du räddat dig själv 🙂 Och det är inte så att andra är dåliga el har dålig energi, själens ljus-själens energi är förbunden dvs alla själars ljus sitter ihop precis som alla människors egon sitter ihop men eftersom mitt jobb är att plocka fram människors egna ljus o merparten människor är RÄDDA o lever tills DE SKIFTAT från huvudet-egot istället för hjärtat så var jag o är jag tvungen att clear my space med rörelse för att kunna hjälpa andra blomma ut.

Nu blev det en sådan där långt inlägg igen men ni får stå ut 😉

Ibland undrar jag varför jag fick en intelligens av förstå en gammal bortglömd kunskap som jag aldrig kommer få nobelpris för el merparten människor inte kommer kunna ta till sig hela systemet men som är byggt o tänkt för alla! Och där vi är några krigare i världen som ska kriga för den på olika sätt, o få världen att bli lite bättre utifrån både ett mikroperspektiv- och makroperspektiv. De ggr är jag lite trött på att se stressen hos folk att jaga det perfekta som framtställs på ett visst sätt där allt handlar om det yttre medan vägen dit inte spelar ngn roll o det inre är sekundärt el triljonärt.

Missförstå mig inte, du ska känna dig nöjd med ditt yttre, det ska vi alla, men det inre ska lika mkt vara i balans annars spelar det ingen roll om du lägger ned tid, pengar, energi på att ”göra rätt”.

Det handlar om avsluta kampen. Kriga istället! Inte leva utifrån huvudets fyra väggar, utan connect to your heart-din själv, och sen leva o skapa din drömmar fullt ut genom att UTFORSKA VÄRLDEN och inte tro du ska klara av ngt, att du ska prestera innan du är värd livet, el förbättra hela tiden innan man får njuta. Och tro inte för guds skull inte att jag föddes med denna kunskap som jag snackar om utan att praktiserat. Jag föddes med gåvan att förstå hela systemet men oboy jag har gjort ALLA misstag o fler än vad du kommer göra på en hel livstid för att jag just ska KUNNA MÖTA DIG och ALLA slags människor o vara ödmjuk inför deras livsresa o hjälpa dem leva sitt liv fullt ut.

Så jag SER när folk gör sina fuffens 😉

Puss o Kram till dej its all about prana!

Love to your all, stay on the road and keep moving!

Julie Johanna

 

 

 

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *