Sluta vänta börja leva!

making plansPå min yogaklass här om dagen var mitt motto, mitt tema att ”sluta vänta börja leva” – lite i samma tempo och anda som en gammal Wasa-reklam ”sluta snacka börja trolla” 🙂

Jag tror det är John Lennon som har sagt att ”life is what is happening while we are busy making other plans”. Jag skulle vilja uppdatera den lite till ”life is what is happening while we are busy waiting for life to start”. Tror många av oss väntar på både det ena och andra för att livet ”sen” ska börja. Det kan vara att vänta på att man ska bli klar med en utbildning, att få det rätta jobbet, den rätta relationen, den rätta vikten/kroppsformen, att man ska få nästa lön, att det ska bli helg, att det ska bli sommar… Listan kan göras lång. Var uppmärksam om du någon gång tänker att ”bara X händer så ska jag Y”. Min stora utmaning har varit min att-göra-lista. Bara viktiga punkter på den blir gjorda – eller kanske klar! – då ska jag…. Bara det att min  att-göra-lista blir aldrig tom. Nya viktiga punkter dyker upp hela tiden.

Så. Jag har slutat vänta. Eller, jag gör hela tiden mitt bästa med att sluta vänta. Jag lyssnar aktiv inåt efter den där ”när jag bara har/när bara det är gjort/bara det har hänt/etc”-rösten. Ser den numera som en uppmaning att göra direkt istället.

Livet är för härlig för att slänga bort på väntande. Att ha livet på paus är bara dumt. Så låt oss sluta vänta och börja leva. Boka den där resan, ring samtalet, köp glassen, ta vilostunden, vänd ansiktet mot solen, se att du duger redan nu.

Solig kram, Åsa

 

Det här inlägget postades i Åsa Åhman. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *