Varför Nej och Varför Ja

Början av året fick jag uppgift min mentor. Säga nej mer. Tyckte jag styrt upp bra där och inte PLEASADE alla för den krigare jag är så blev först lite förvånad när hon sa ngt i stil med: det härligt ha din potential din gåva Julie men för den ska komma till sin rätt ännu mer kan du säga NEJ mer.

Funderade kort och insåg vad jag behövde göra. På 1 månad styrde jag om lite struktur och det var intressant se reaktionerna. Merparten ska jag säga tog det jättebra och de är för jag har Människor som går hos mig som vill komma. De kommer FÖR SIN SKULL och FÖR ATT UTVECKLAS o av att de är fler som ska dela på mig och jag alltid måste VARA OK när GER möts vi när jag kan.

Att leva från hjärtat eller egot är stor skillnad. Hjärtats kraft är kraften bakom allt! Kärlek transformerar allt till det ljus det är. Och de ljuset tillkommer ALLA. Inte bara du som ger får tillbax utan alla runt dig och världen får nytta av det ljuset. Är man en pleaser som jag är med kvaliteterna att jag är fullt anpassningsbar, orädd, stark, uthållig o en givare-sätter igång rörelsen kan de kvaliteterna slå tillbax på en själv om man inte ser upp. Att ha alla kvaliteter alla element är väldigt sällsynt men det har gjort att jag kan förstå alla människor och därför hjälpa alla framåt o vidare. En tillgång men som länge slog tillbax mot mig själv.

Ett tag sprang jag runt som en galning. Gjord 300 jädra saker på en gång. I en annan fas trodde jag att jag behövde ngn och då hamnade jag under samma tak med personer som jag trodde att jag tillhörde för jag ville DELA och känna tillhörighet o sammanhang som alla andra människor vill.

Sen kom jag till min master, som stängt dojon, som gav mig själsliga karateslag in i solarplexus av kärlek så jag spydde ur mig allt gammalt o lärde mig allt om meridiner och moder jords kraft o där ramlade allt på plats. Där blev arga lilla my glada tingeling istället!

Om alla kunde LEVA från HJÄRTAT o hålla sina positioner skulle världen se annorlunda ut. Ta sin plats från HJÄRTAT istället för egot-huvudet. Jag blev ett easy target av den big pleasern jag är av naturen eftersom merparten av den här världen är SJUK!!! Men när jag lärde mig SÄGA NEJ, ACCPETERA VEM JAG ÄR, FÖRSTOD VEM JAG EGENTLIGEN TILLHÖR, OCH HÖLL MIG TILL MIN VÄG-MINA DRÖMMARS VILJA  var det som magi uppstod i livet.

Allt mitt hårda arbete i livet gav frukt. Massa frukt! Jag klippte av alla svansar som inte var jag, som inte egentligen är mottagliga för det jag kan och de som inte är det är de som var i sitt ego o som ville gå hos mig av olika anledningar.

Min syster ringde för några dagar sen och hon och Niclas krigar som fan för deras lilla familj och mött ett av de största egobeteenden jag hört. Blir så arg jag tänker på det så försöker bara ringa dem o ge energi så ofta jag kan o inte ta in historierna o processen för mkt för då blir min sensibla intelligens av kunna känna in för stark o jag blir arga lilla my igen :-)) Iaf Sandra berätta att hon fått säga nej till massa personer för familjesituationen o några av hennes kunder vart helt tokiga bananas för att de inte kunde få sitt hår fixat, få akupunktur, eller hennes magiska läkande kroppsbehandlingar som hon gör. Jag o Sandra lika många avseenden så att säga NEJ har vi fått öva på ifrån olika infallsvinklar så inte hjärtats inkänningskraft känner på fel sätt o vi pleasat o övergett oss istället för sagt nej o stått kvar i kraften.

De som inte tål ett nej är ego. De som inte klarar sig utan dig är ego. De som vill äga dig är ego.

De som tål nej är oego. De som klarar sig o står bredvid dig är kärlek. De som ger dig frihet och vill dela med dig är kärlek.

  • SÄG JA TILL DITT HJÄRTA!
  • Säg nej till ditt huvud.
  • Säg nej till andras huvud.
  • SÄG JA TILL ANDRAS HJÄRTAN!

Vi är alla unika med olika kvaliteter. O vi är alla ONE så det är inte lättare el bättre att vara ngn annan. Konsten är att förstå vem man är, vem man vill vara (mamma, börsmäklare, hippie), vem man tillhör (lika barn leka kärlek annat blir kamp-tävling-av o på lek), o vad man vill uppleva i livet.

Vem säger du ja till? Vem säger du nej till? Ser du skillnad på ditt egna ego o andras egon?

Jag har äntligen lärt mig säga nej, förut sa ja till egon delvis för jag är orädd på ett sätt, mer anpassningbar, stark o uthållig och mitt hjärta känner allt. NEJ NEJ NEJ till andras ego-huvud-mörker! JA JA JA JA JA till andras hjärtan el de som visar de beredda på arbeta med att möta sitt mörker, ego, o huvud. Dit ska min gåva/potential gå.

LOVE JJ

 

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *