Slav i ditt eget liv?

Jag har helt fantastiska människor som går hos mig på Buddhi. Alla sorter, alla med olika förutsättningar, olika bagage o unika historier att berätta.

Vi föds och barnet kommer ihåg vem den är- själens livsglädje o lekfullhet. Sen stänger vi oss o kampen i livet börjar för andra säger till oss hur vi ska vara, vi ser andra anpassa sig, vi börjar skolan o allt vi gör ska mätas betygsättas o når vi inte upp dit är vi inget värda. Kampen o vårt värde är igång som sagt. Min kamp började tidigt, för jag blev bortlämnad men alla människor separerar från sina föräldrars födsel så vem man än är, måste man avsluta kampen om bevisa sitt värde för kunna uppleva livets ljus o kärlek!

Tro nu inte att det är farligt att tävla eller prestera i sig, men när vi mäter vårt värde med vad vi gjort eller inte gjort eller vad ngn annan kan och vad man inte själv kan ja då är vi ute på hal is! En av mina finaste vänner gick på valdorf skola o hon berättade så varmt hur de mötte alla kids o ungdomar där man var o betygssatte alla. Det var nytt för henne att gå i en sådan skola men av klarat sig själv ett helt liv o bli bemött med kärlek o där man var gjorde att alla elever fick bra betyg fastän man kanske inte då förstod sig på varför man gjorde vissa övningar på ett visst sätt. Jag har många barn o kids hos mig på buddhi som ligger utanför skolans passform o den mina vänner är djävligt trång om du frågar mig. Alla de jag har är superintelligenta men av olika anledningar kan de inte omsätta o bevisa för skolan vad de kan. Vissa är så begåvad OCH SER SOLKLART redan nu på hur SJUKT detta samhället är, så det är som att sitta o prata med en liten Buddha/Buddhi. Ler varmt när jag tänker på det för de är vår framtid o kommer hjälpa den här världen hålla sig ljus och att världen läks mer o mer på sikt. Mitt jobb de ggr är påminna dem om deras värde o bibehålla sitt självförtroende som lätt försvinner för man inte kan omsätta ngt så som skolan vill.

Tbax till slaveriet. Hjärnan gör dig till slav i ditt liv! Har haft så många klienter genom åren som sagt ” sen blir det bättre jag ska bara avsluta den här veckan”, ”när julen kommer ska jag vara ledig”, ”vad har jag gjort köpt 1 båt till, och ett hus till”.

I yogan pratar man o attached detached och med det innebär att man är FRI! Fri och HERRE/KVINNA i sitt eget liv. Huvudperson/Master/kapten i sitt eget liv! Ska man skapa överflöd i allt måste man leva nr. 1 från hjärtat! och Sluta tro man ska klara av ngt, sluta avsluta kampen, acceptera vem man är, o sen bestämma sig för vad man vill uppleva i livet. Vet inte hur många jag sett genom åren som gjort precis tvärtom istället för det de egentligen VILL GÖRA och SOM DE VET ATT DE MÅR BRA AV! De som dock hänger med mig, höjer ”bara” sin lägsta nivå för de slutar fälla krokben på sig själva, lever ut sina drömmar, istället för springa på huvudets dumma kommando o gamla mönster o sår. De som slutar el kommer för en påminnelsedos ngn gång ibland är de som har svårt för stoppa sin skenande häst el tåget som gått i full hastighet i många år. Många orkar inte göra förändringen fastän de vet att hela deras liv skulle bli bättre o till den dröm de önskat hela sitt liv. De har det OK o är nöjd med OK!

Mitt liv är alldeles för värdefullt för att ngt ska vara OK. Jag har det SKITBRA idag och jag vill ha kärlek ännu mer, så det jag släpper in är bara skitbra! Och det är helt oego. Jag är faktiskt bara mig själv o att jag lever mitt liv fullt ut , så gott jag kan, gör att min energi smittar av sig till de som också vill må bra o leva livet fullt ut. Men det är de själva som själv bestämmer takten för vad de är mottagliga för. Ett fåtal är orädda som mig o de gör sådana förändringar i sådan hastighet jorden snurrar 360 grader med deras hårda arbete o orädsla för att möta sin rädsla. Har man andra element där man reagerar på stress av att fly eller att stoppa huvudet i sanden blir resvägen annorlunda o lika vacker om man vågar tillåta kärleken.

Är du slav i ditt eget liv? Eller är du huvudpersonen i ditt eget liv? Jag kan inte svära på att jag aldrig blir sjuk men jag har mött döden så jag prövar inte livet längre utan försöker ha de mysigt varje dag! För att jordetiden är kort o alldeles för kort för slösa på egon eller människor som inte vill dela kärlek!

Kärlek, Ljus o värme till dej!

JJ

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *