Vad är en tävlingsmänniska egentligen?

Många har förknippat mig som en tävlingsmänniska men egentligen vet jag inte om jag är det….

Många klienter som går hos mig har postioner i samhället där de är högsta chefer inom sina områden el arbetsplatser. Det som är gemensamt för dem o för mig är att de tar ansvar, de är stresståliga, orädda, nyfikna, värnar om MÄNNISKAN o där resultat är sekundärt i form av pengar men försöker o strävar efter att mana på gruppen till ATT GÖRA SITT BÄSTA så att det blir bra för alla.

Att vara 14 år och övertränad o utbränd är ju inget att applådera men det kom ifrån att jag har en stor potential-kraft och jag visste inte alls hur jag skulle balansera den som ung. Inte heller mina föräldrar så de gav mig kärlek och uppmanande aldrig till prestation.

Att vara en regnbågssjäl innebär att min gåva-min potential ,min kraft liksom har alla nyanser att hålla vid liv o visa o just det gjorde mig död som själv när jag var ung o skadad. Jag var aldrig nöjd fastän jag högpresterade jämt men det kom ifrån då kampen om mitt värde men också att känna mig levande som den jag ÄR. Då eftersom jag ser ALLA detaljer blev jag tokig om jag gjorde 1 grej fel , inte perfekt under tävlingt och sen arbetade jag arselt av mig för att den skulle sitta perfekt. Sådan är jag än idag men jag FASTNAR inte i detaljen på ett negativt sätt. Jag tar med den vet vad jag behöver öva på för att VISA min kraft nästa pass lite mer, praktiserar o arbetar hårt, så att när nästa pass kommer är jag lite bättre. Den stora skillnaden idag är att jag är NÖJD, jättenöjd inom mig men jag vill fortfarande KÄNNA min kraft så igår tex när jag boxades med Jörgen muttrar jag o banka lite in i väggen när jag liksom inte får fram det han säger jag ska göra el jag själv tycker det är piss. Inte sur, inte arg på vare sig honom el mig för man vill SE MER, för det han vill se o det jag vill se är ju min kraft och min kraft är ju JAG. Julie Johanna! Så när det liksom inte går som jag vill blir jag frustrerad för själen liksom längtar för få utlopp för sig själv J

När någon var bättre som mig som ung el är nu känner jag mig aldrig dålig. Jag blir jätteinspirerad och vill också göra. Däremot har det varit en för mig en motsatt resa vad gäller yogan för jag varit öppnare-starkare än andra livskraft mässigt-qi men inte alltid kunnat göra alla postioner pga all träning jag gjort o stängt in min kraft istället för släppa fram den. Detsamma när jag inte vunnit i ngt men ändå vet jag gjorde mitt bästa o fick fram det ok har jag kunnat ta den icke vinsten ok. Det jag haft svårast för i livet är när jag inte fått fram min potential vid viktiga tävlingar. Det har inte hänt så många ggr o jag kan räkna dem på en hand för jag har haft en skalle som tränat mental träning sen jag var 14 så jag liksom kunnat behålla kylan o prestera men en gång minns jag att jag liksom misslyckades med allt, enligt mig själv, o folk förväntade att jag skulle vara bäst o jag fick inte ur mig ens hälften av min potential. Då minns jag att jag vart ledsen o skämdes på ngt sätt.

Fulspel, att inte göra sitt bästa, bli arg för ngn är bättre, inte inspireras av andra som behärskar mer i dagsläget, inte ta lärdom av de bästa det är ingen tävlingsmänniska för mig. Det är ett ego som vill ngt för det ska vara coolt att kunna ngt för det ser ballt ut.

HÅRT ARBETE, träning 3 ggr om dagen som var min vardag förut, inspireras av andra som behärskar mer i dagsläget, ta lärdom av de bästa, och GÖRA SITT BÄSTA VARJE GÅNG och räcker det inte gjorde det inte det så har jag varit sen dag 1 och är född som. Det är SJÄLENS KRAFT, HJÄRTATS OUTSINNLIGA KÄLLA! Den rår ingen på, den skapar ÖVERFLÖD I ALLT den rör för den är din livskraft. Det var svårt för mig att sluta tävla för jag visste inte vart jag skulle lägga all min livskraft på. Idag lägger jag den på annat. Det som var meningsfullt förut var en del av livet. Idag är annat meningsfullt men fortfarande måste jag få utlopp för min livskraft annars a will go bananas. Men jag behöver inte tävla med den längre för visa min färgrika potential med alla färger. Jag vilar för första gången på BÅDA BENEN i både ying o yang kraften o fy fan vad det är vilsamt för första gången att leva. Och aldrig har livet känns så rikt , magiskt, meningsfullt som nu.

Min disciplin är det hårda arbetet som behövs bakom allt, men det börjar med att jag varje dag tar hand om mig o ser till må bra, få utlopp för min livskraft genom att ställa mig i den och connecta till den med rörelse i ngn form.

Alla dess klienter som jag har som har dess positioner har många av kvaliteterna. Orädda, ansvarstagande, handlingskraftiga, nyfikna, lever från hjärtat, värnar om människan även om de jobbar i koncerner , företag osv så har cashflow många ggr som är extremt mkt. Men de förändrar världen, de cheferna behövs mer än ngnsin för de jobbar inte för cashflowet utan för göra denna världen bättre för oss alla. Därför värnar jag om dem, och de som är det där som många tror är en tävlingsmänniska med vassa armbågar, pratar mest men jobbar mindre o ojar sig över onödigheter för man skapar drama bränder o tror världen cirkulerar runt dem och inte kan ta ett nej om jag är fullbokad de kan jag inspirera på föreläsning, bloggen, men det finns inget utrymme för dem hos mig förrän de själva mjuknar connect till hjärtat och verkligen vill kriga-tävla på rätt sätt, där vi alla ÄR LIKA  MKT VÄRDA, DÄR VI ALLA KAN LEVA FRÅN HJÄRTAT och därmed HJÄLPA ANDRA VARA KÄRLEK O LJUS som vi alla är.

Jag är ngt som kallas tridosha o min själ är på ett speciellt sätt o vi som blev det detta livet vi har en mer udda o specifik plats i samhället där vi GER o är VERKSAMMA med olika verktyg som är vår gåva. Jag har rörelse/yoga/träning, psykologi, akupunktur,kost som medicin tex. Vi har alla färger o därför brukar vi ha ALLA slags människor hos oss. Vi är både UDDA/SÄLLSYNT och ALLMÄNNA och vi kan spegla o plocka fram det som andra är för att vi just har alla nyanser men det är få o de som tillhör samma blomma som oss själva som kan se hela oss. ALLA är vi ju samma art, homo sapiens o alla själar sitter ihop men vi själar som fick alla nyanser är här för påminna alla människor om sitt ljus. VI ÄR ALLA LIKA MKT VÄRDA så att ha alla nyanser är egentligen mer komplext och kräver mer hårt arbete om man ska axcessa sin fulla potential och det finns själar med alla färger som jag vet idag hamnat i missbruk för man inte orkat bryta ned sitt ego som vi alla måste göra för att leva vårt ljus-kärleken o drömmarna. De krigare som är har flyktbeteendena att stoppa huvudet i sanden o skylla på andra (kapha) eller fly från återkommande situationer (vata) är de krigare som oftare fastnar medan krigaren som är orädd o alltid varit den som går sist ut när hela skiten rasar är de krigare som oftast axcessar sin fulla potential och sprider ljuset vidare och är och kan vara tuffast mot de krigare som hamnar snett pga flykt o kamp för de vet deras resa o vill dem kärlek 300%. Jag har en del krigare som fastnat o de brukar skoja om att ”hade det inte varit du som sagt det där. Hade jag nitat dig”. De vet jag är sann, vet jag gjort min resa o ute på andra sidan även om livet kommer möta fler tillfällen där jag kommer prövas men de vet jag kommit till en plats där egots kontroll är bortslipat väldigt mkt.  

Har man en tridosha o är tri med alla element själsligt lever man lite baklänges. Merparten människor behöver connecta till sitt hjärta o MÖTA sina rädslor och leva från hjärtat istället för huvudet medan en person med alla element o som OBS är ORÄDD behöver skapa integritet eftersom just oräddheten gör att man är den som tar mest ansvar hela tiden o andras huvud/egon utnyttjar det om man inte är observant. Föddes man till ljusets krigare som P.Coelho kallar det är man här för hjälpa alla människor att döda sitt ego o leva sitt ljus o det inneär att de som föddes till det har mött allt en människa kan tänkas prövas i livet inför innan den sen hjälper andra att möta sitt ljus. Den där oräddheten gör att man ofta har gått många ronder o fått stryk mentalt, fysiskt o emotionellt innan man gjort det stora SKIFTET i livet o FORTSÄTTER kriga med HJÄRTAT men också inkluderar sig själv o ställer krav på andra, sätter stopp för egobeteenden o sätter gränser för människor som själva inte kan hålla sina gränser.

KORT OM ELEMENTEN

Vata-luft & eter

Man gillar frihet, man är kreativ, anpassningsbar, rörlig, alert i nervsystemet, lär sig fort men glömmer snabbt, har många ideer.

Under stress om man är som vatan vill man rymma och man har svårt för att slutföra saker.

Kroppsligt tunn benstomme, överrörliga leder, snabbt o känsligt nervsystem inga synliga muskler.

Pitta- eld & vatten

Man gillar ordning o struktur, man är en god ledare, man är stark, gillar veta vad som ska komma härnäst.

Under stress om man är på riktigt en pitta biter man sig tag o avslutar tills allt är färdigställt o situationen är under kontroll. Vissa tror att de är pitta men de är det inte av NATUREN utan har fått lära sig att det är bäst att bita sig fast för att få kontroll på läget men jag som är orädd o som alltid gått in först o ut sist har fått praktisera det motsatta! ATT gå, sätta tydlig gräns, sätta stopp när de platser o situationer o människor betet sig ego istället för att fortsätt kampen med dem i tron att ”bara jag GER lite mer” måste personen /situationen förändras till det bättre. Hände en grej för många år sen. Jag såg inte o ville inte se det som var mitt framför ögonen på mig o när det hände en extrem grej o jag mitt i natten sms min master skrev han bara tillbax ”behöver du fler bevis från universium…..” Då hade jag tagit massa skit o trodde att ANPASSAR jag mig lite mer o GER jag lite mer o STÅR jag kvar TRYGGT för den här personen måste den personen någon gång ta ansvar för sitt ego. Men jag närde ett ego på bekostnad av mig själv.

Kroppsligt normal benstomme, starka leder, starkt nervsystem vilket gör att bedöva mig är tex inte helt lätt för jag har alla element. Dvs det svarar snabbt (vata) det är starkt (pitta) och det är uthålligt (kaphan) så när jag fått bedövning reagerar jag på ingenting, men sen tar det inte eftersom systemet är starkt och sen att jag är uthålligt brukar de få bedöva flera ggr. Har tuppat av några ggr. Synliga muskler med tonus.  

Kapha – vatten & jord

Man gillar inte anstränga sig, man är ödmjuk, lär sig långsamt o får nöta länge innan det sitter men när det väl sitter glömmer man aldrig. Detsamma där med mina element av att ha alla tre. Jag lär mig fort-tar in, men sen måste jag discplinerad som pittan är nöta tills det sitter o när det väl sitter glömmer jag det aldrig o då blir jag fri att använda det språket. Så var det i början när jag praktiserade yoga. Jag nötte för att förstå idag surfar jag o vet hur jag ska använda det o applicera det på allt. Och jag längtar tills jag har samma KÄNSLA , kanske när jag blir 90 bast el ngt, när jag boxas o kan röra mig kraftfullt o leverera kvalitet hela tiden. Det så cool känsla. Man liksom flyter i sin egna kraft fast med rörelse o jag tänker mig att det är detsamma med att surfa. El det är samma för du rör dig med naturen utifrån din natur.

Kaphan har tåligt skelett , solid benstomme, tåliga leder, o är man kvinna har man vide hips tex.

När kaphan utsätts för stress stoppar den huvudet i sanden o när dess bägare rinner över o det kan ta lång tid då exploderar den. Pitta däremot exploderar direkt tillskillnad från kapha o har inget tålamod som kapha har eller är uthållig.

 

Det du behöver titta på är hur du funkar under olika stress: emotionellt, fysiskt, o mentalt?

Du kanske när du tränar som är fysisk stress aldrig bangar en utmaning men när det kommer till emotionell stress kanske du stoppar huvudet i sanden?

Viktigtast är att du är kopplad till ditt själs hjärta o den 1a kroppen är själen.

 1. Själskroppen
 2. Emotionella kroppen –dina känslor
 3. Huvudet-dina tankar
 4. Den fysiska kroppen.

  När jag var utbränd 1a gången när jag var 14 hade jag stängt av mig själv känslomässigt kropp nr 2 o min kraft gick till högprestera o frågade ngn om jag hade kul när jag skadade mig så kände jag inget. Det var kul träna o tävla men jag kände liksom inget där inne mer än ofrihet o panik som jag inte kunde sätta ord på tills jag fick min frizon hos en cool gammal old lady som var terapeut o mitt uppvaknande av en bilolycka. Hon lät mig va. Vi ”hängde” jag fick säga o tycka precis vad jag ville o egentligen var det jobbigaste att alla hade åsikter, tyckte massa om mitt tillstånd men ingen förut hon o en tränare såg alla mina färger o förstod vad det eg handlande om o det är private.

   

  Så om jag är en tävlingsmänniska . Jag har kvaliteter som gör att jag älskar utveckling o kan hjälpa alla att utveckla sin fulla potential. Men jag har slutat tävla men måste få utlopp –leva mitt liv fullt ut för det var det jag kom för lära andra o som är hela poängen med livet. Förut visste jag inte hur jag skulle släppa ut min färgrika livskraft o idag vet jag bättre hur jag ska släppa fram den, skapa med den och axcessa moore av den o varje dags practice är ett äventyr för jag vet att ställer jag mig i kraften med KÄRLEK händer allt det andra av sig självt. Kampen är borta, de som vill kämpa mot mig har jag lämnat, de som inte supportar mig el vill stötta mig för jag är jag har jag lämnat, de situationer el platser el människor som inte tillåter alla mina nyanser även om de aldrig kommer att se alla har jag lämnat för de har aldrig visat mig respekt o jag dem. De som vill att jag ska bevisa vad jag kan har jag också klivit ifrån. Men jag VISAR MER ÄN GÄRNA OCH DELAR MED MIG AV ALLT o vill DELA SÅ MKT JAG KAN FORTARE O SNABBARE så världen blir bättre för DEJ OCH OSS ALLA, men jag också lärt mig att merparten människor gör inte sin practice utan snackar mest o därför går saker mycket långasammare vilket kan göra my fucking crazy sometimes. Do your practie istället för snacka bort energin. Men jag vet jag är helt annorlunda där o bara får bita mig i tungan, kyla ned mig i Jörgens dojo, lägga mig på badrumsgolvet hemma o lyssna på musik eller hänga i chinsräcket som hanuman o leka.

   

  Vem du är är, är du perfekt som du är! Vi är alla ONE, men kom ihåg livet går inte i repris. Ditt val att förvalta det o leva rockin roll på just ditt unika sätt! Ibland frågar folk mig vad mina drömmar är, o när man loopat ett varv blir det lilla viktigare än det stora o det stora blir så ointressant. Man vill bara mysa varje dag, älska och bli älskad tillbax, äta gott, göra meningsfulla saker. O när kommit dit blir man väldigt världstrött av o till för väldigt många lägger massa tid på saker som är betydelselösa i det stora hela. Jag har svårt för börssnack osså, men om man skapar pengar för göra sitt liv gott och för andra är det mer än toppenboppen för hjärtat är bakom den kraften men skapar man pengar från egot o tror man mer värd för till båt man kan äga eller köper människor för pengarna o utövar makt o missbruk med pengarna går jag helt bananas.

 VÅGA VARA DEN DU ÄR! Alla färger, alla blommor är LIKA VACKRA om det är ditt ljus som du visar!

Låt oss utplåna tävlingen mot varandra och istället mötas som krigare! De största fightersna är DE STÖRSTA krigarna o de visar bara sin kraft o tyvärr tror folk att det där är farligt men de största är de som har mest kontroll på sin kraft på riktigt!!!! För de är orädda! För de MÖTER, MÖTER MED RESPEKT!

Så för mig är det yoga 😉 på ett sätt.

Ni som går hos mig, igen, ni kan pussa er själva på munnen ikväll 😉 för ni får praktisera hårt hos mig. Möta egot, möta era fears to become free, love and light!

JJ

 

 

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *