HEMMA o TILLHÖRIGHET

Jag känner mig hemma vart jag än ÄR, för jag är TRYGG. Jag vet vem jag är!

Men vart jag känner mest tillhörighet är något annat.

Ända sen jag var liten har jag varit stöttepelaren till min omgivning. Människor i alla åldrar har lutat sig mot mig, pratat av sig med mig utan jag många ggr inte ställt ngn frågar, främmande o okända människor, o jag lyssnat.

Att vara trygg-känna sig hemma vart man än är och sätta värde på sig själv är 2 olika saker. Och vem man tillhör och vart man känner mest tillhörighet i världen är något annat.

Platser som följt mig genom HELA livet där jag känner tillhörighet o där ALLA mina nyanser kommer fram o som jag återkommande har rest till privat är NY, Mallorca, GOA, Thailand, och Sthlm är här i Sverige som kommit bli där min tillhörighet i Sverige är.

Rent psykologiskt har jag rivit mit TORN som jag byggt o som vi alla bygger från barnsben o börjar utforska livet efter. Nu är min struktur i livet helt annorlunda o mitt torn är rivit. Det där tornet har många kvar i livet o fajtas och försvarar fastän man inte kanske vill leva efter vissa värderingar, normer och principer som man uppväx med. Hänger man med mig får man se över sitt torn. Man blir tvungen vara autentisk mot sig själv! Skala o utforska sig själv o titta på om det man verkligen skapar i livet är det man vill uppleva!

I det där tornet ingår sociala präglingar. Hur ens föräldrar betet sig mot en o vad ens roller funktioner o spel varit där. Ska man axcessa sin fulla manskraft/kvinnokraft o skapa sina livsdrömmar o träffa en partner som är en spegelbild av en (lika barn leka bäst) behöver man göra klart med flick o mammarollen o pojk o papparollen. Precis som ett litet barn leker med dockor mamma, pappa, barn behöver vi göra klart de rollerna inom oss, våga vara vuxna genom ta ansvar o ta plats o visa vår kraft o ta plats utifrån HJÄRTAT! Det låter kanske lätt men att hitta sin tillhörighet kräver att man skalar sig själv, hittar trygghet i sig själv-vet vem man är, men next stepp är sätta värde på sig själv och det innebär att TA PLATS från HJÄRTAT o det är inte lätt i en värld som är sjuk o i obalans av mkt ego.

Vet du vem du är? (din trädstam)

Vet du vem du vill vara? mamma, pappa, liten flicka, liten pojke, man, kvinna, polis, martyr, dramaboy, big daddy,…(dina grenar)

Vad vill du uppleva? Ishockyproffs, expedit, vara mamma, vara bonde, vara cool, Styrs dina upplevelser utifrån vad själen längtar efter (dina behov)? eller styrs dina upplevelser utifrån vad ditt ego begär? (det du tror andra förväntas av dig, det andra vill, att du rädd för inte bli omtyckt om du inte pleasar som motparten vill)

Vem tillhör du och vart i världen känner du tillhörighet? Det som du tillhör där din själ känner sig 100 % fri är en plats som tillåter dina färger som du just har, eller en människa som är din spegelbild, din soulmate. Där känns ALLT NATURLIGT!

Livet bygger på en enda lag attraktionslagen. Det innebär iNTE att allt du attraherar är kärlek. När du river ditt sk torn, skalar dig själv o blir autentisk mot dig själv, dvs ärlig tar plats från hjärtat och tillgodoser DINA behov o därmed andras kommer du dra till dig kärlek. Och ju mer sann du blir i dina livsval ju mer överflöd i alla former kommer du dra till dig. Människor, möjligheter, livspartner, arbete, lgh, osv.

Skilj på hemma o tillhörighet.

Det börjar med att du hittar hem-vem är du? Tar din plats o funderar på vad du vill uppleva o utforskar livet genom avsluta kampen i livet o sätta dig själv som nr1 i ditt egna liv. Att alltid vara sann mot sig själv innebär att alltid ha kontakt med sitt hjärta-sin själ!

Kram från sthlm till dig, en plats som jag alltid kommer återvända till o där jag hör hemma men där mitt hem o få personer får mig att känna att där tillhör jag.

JJ

 

 

Det här inlägget postades i Johanna Melin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *