Motivatorerna rekommenderar

Andra sajter, bloggar, företag, saker eller personer som motivatorerna tycker om!

  • Uppförsbacken vid Karlbergsstation

Lagom längd och lagom lutning för att ge perfekta intervaller. Värm upp först med lite lugn löpning i 15-30 minuter. Kör sen intervaller genom att springa upp så snabbt du kan och promenera ner. Upprepa så många gånger du orkar. Du märker när kraften i benen tar slut… 🙂

Om du gillar långdistans kan t.ex. intervallträning förkorta din sluttid. Är långdistans löpning inte ditt första alternativ är korta intervaller ett alldeles utmärkt alternativ till att förbättra både din kondition och öka din förbränning. Har du ”begränsad” tid är intervallträning också mycket effektivt. Lek med tid, lutning och längd när du springer. Birkabacken vid Karlbergsstation är värd att pröva!

Skor som ger dig en skyddad barfotaupplevelse!

Åsa: de bästa skor jag någonsin provat! Jag älskar att gå barfota och tränar också helst utan skor. Fivefingers har förbättrat all min träning. Till exempel  så har mina benböj blir bättre utan uppbyggda skor, rörligheten och styrkan i mina fötter och fotleder förbättras hela tiden och att springa i dem är en helt egen upplevelse. Sen är de ruskigt söta också 🙂

Johanna: Jag har alltid gillat att träna och springa i skor som har tunn sula. Övertygad att mina första år som liten med organiserad fysisk aktivitet och med ljusrosa sockiplast och chockrosa gymnastikdräkt gjort att jag är van att träna barfota eller med sockiplast. När jag köpte mina fivefingers för många år sen var de inte ”heta” som de är nu utan jag fick kommentarer om att man hade kalle anka fötter 🙂 Jag älskar mina monkeyfeet och förutom att de gjort mig rörligare, starkare och indirekt förebygger skador får de mej att känna att jag flyger fram när jag springer. Är du nyfiken på att köpa ett par och börja träna bör du framförallt ta god tid på dig att vänja dig när de gäller löpträning.

Åsa: här finns allt du kan behöva veta om yoga. Fantastiska artiklar och texter som beskriver positioner. En sajt som inspirerar till mycket!

Johanna: här fastnar jag ofta och länge. En jättebra sida för alla som är nyfikna på yoga. I love yoga!

  • Torkad ekologisk papaya

Johanna: jag har hittat en ny favorit: torkad ekologisk papaya från Lemuria hälsokost, på Nybrogatan 26. Papaya är full av viktiga mineraler och vitaminer. Papaya innehålle också ett ämne som heter papain, ett enzym som förbättrar matsmältningen. En påse att ha med sig i väskan som en del av ett mellanmål eller när sötsuget gör sig påmint.