Om motivatorerna

Acroyoga
Acroyoga i Italien

Vi har varit vänner sen 2009 då Johanna gick en yogautbildning där Åsa var en av lärarna. Sedan dess har vi gjort massor av saker, men man kan väl säga att den röda tråden är vi har skrattat medan vi mestadels har tränat. Som ett exempel kan nämnas en galen semesterresa där Johanna packade ner en kettlebell i resväskan och lät Åsa ta bådas yogamattor. Det blev en riktigt rolig och svettig vecka!

 

Förra sommaren hade vi ett samtal över en fika där vi pratade om hur vi i Sverige blir  motiverade till träning och hälsa i media. Antingen så sker det genom tävlingar av olika slag (framför allt så diskuterade vi tv-program) eller så via program som hade något sorts extremt inslag; antingen för de väldigt överviktiga eller så blir du tränad eller piskad till  bättre kost av en tv-personlighet. Om man nu inte gillar att tävla eller  lockas av det extrema, var ska man då hämta sin inspiration? Vi såg ett  behov, en möjlighet, en lucka som vi vill hjälpa till att fylla!

 

Vi  hoppas med vår syn på träning och  hälsa inspirera alla ”vanliga” människor där ute till att orka fortsätta. Antingen att fortsätta upprätthålla en god hälsa eller att orka leta vidare tills en passande  rutin och livsstil har etablerats. Träning ska vara roligt. Det behöver  inte vara ha-ha-ha roligt varje gång men, faktiskt, så skrattar vi  alltid när vi tränar tillsammans.

 

Vi kommer att berätta om vad vi gör, hur vi lever och tränar för att må  bra. Men, vi vill också berätta om andra som i det tysta inspirerar: vi  vet att det finns massor av eldsjälar där ute. Maila oss om du har tips  på någon som du vill lyfta fram!

 

Johanna och Åsa

(johanna.melin@motivatorerna.se och asa.ahman@motivatorerna.se)